• Μαρτίνος Τιρίμος – Καλλιτεχνικός Σύμβουλος

Ξεκίνησε τη καριέρα του σε ηλικία 12 όπου διεύθυνε την όπερα ‘La Traviata’ με σολίστες από τη Σκάλα του Μιλάνου στη Κύπρο. Έχει παρουσιαστεί ως σολίστ πιάνου με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου όπως με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Philharmonia κ.α.Έχει δώσει σειρές αφιερωμένες στις 32 σονάτες Beethoven , 21 σονάτες Schubert και πολλές άλλες. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα Κοντσέρτα για πιάνο του Brahms, κοντσέρτα του Chopin και Rachmaninov, όλα τα έργα του Debussy, 21 σονάτες Schubert, όλο το πιανιστικό έργο του Mozart. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί περιοδείες στη Κίνα και Ιαπωνία και ηχογραφεί όλα τα πιανιστικά έργα του Beethoven.

 

  • Πίτσα Σπυριδάκι – Υπεύθυνη Κλάδου Σπουδών

Ξεκίνησε τη καριέρα της ως σολίστ πιάνου. Τα τελευταία 40 χρόνια αφοσιώθηκε στη διδασκαλία του πιάνου όπου φέρει μεγάλης αναγνώρισης τόσο στη Κυρό όσο και στο εξωτερικό. Έχει δώσει Master- classes και σεμινάρια για την ερμηνεία και διδασκαλία του πιάνου. Βραβεύτηκε με το INTERNATIONAL GRAND PRIX LEADER IN PRESTIGE AND QUALITY από το περιοδικό “Actualidad”.Μαθητές της καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχουν τεράστιες επιτυχίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Από το 1995 μέχρι σήμερα ίδρυσε και διευθύνει το Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής. Από το 2002 ίδρυσε τη Μουσική Ακαδημία ARTE στην οποία μέχρι σήμερα είναι διευθύντρια και Υπεύθυνη Κλάδου σπουδών.

 

  • Γιώργος Γεωργίου – Διευθυντής

Έχοντας επευφημηθεί για τις γεμάτες ενεργητικότητα και έμπνευση ερμηνείες του, ο κλαρινετίστας Γιώργος Γεωργίου έχει ξεχωρίσει τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχοντας δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ, ο Γεωργίου έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μουσικούς και σύνολα μουσικής, μεταξύ άλλων, με τον θρυλικό τσελίστα Rohande Saram, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Apple Hill, το Κουαρτέτο Prazak, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Chilingirian, την Ορχήστρα Commandaria, την ορχήστρα Moscow Virtuosi (ως σολίστ), Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και Sofia Sinfonietta. Το πάθος του για την εξερεύνηση νέου ρεπερτορίου για το κλαρινέτο οδήγησε τον Γεωργίου σε συνεργασίες με ορισμένους από τους σημαντικότερους Κύπριους και ξένους συνθέτες, ενώ ερμήνευσε πολλά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, αρκετά από τα οποία είναι αφιερωμένα σε αυτόν. Είναι μέλος των Lyrical Noise Ensemble, Quintus Ensemble, Chronos Contemporary Music Ensemble και Patsiaoura Ensemble και κατέχει την θέση καθηγητήκλαρινέτου στη Μουσική Ακαδημία ARTE και στα Μουσικά ΣχολείαΛευκωσίας και Πάφου.

Ο Γεωργίου είναι απόφοιτος του City University του Λονδίνου, όπου σπούδασε υπό τους Julian Farrell και Joy Farel στη Μουσική και Δραματική σχολή του Γκίλντχολ. Είναι κάτοχος του τίτλου MBAαπό το Πανεπιστήμιο Νεάπολις (Πάφος) και μέλος της MensaCyprus. Το δραστήριο προφίλ του έχει προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον, και έγινε πρεσβευτής των Selmer Paris, SilversteinWorks, Marca Reeds και Royal Global. Ο Γιώργος Γεωργίου προεδρεύει της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου για Κύπρο και Μέση Ανατολή, και είναι μέλος στην Επιτροπή Νέας Μουσικής της ομοσπονδίας. Ο πρώτος του ψηφιακός δίσκος με έργα Κυπρίων συνθετών για σόλο κλαρινέτο κυκλοφόρησε το 2023, ενώ το επόμενο άλμπουμ του με μουσική δωματίου από Κύπριους Συνθέτες αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

 

  • Δρ Αναστασία Χάσικου –

Η Αναστασία Χάσικου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη μουσική από το City, University of London όπου φοίτησε με την υποτροφία Newby Trust (2009-2012)  Έχει δημοσιεύσει στη Sage Encyclopaedia of Music and Culture στο Athens Journal of Humanities & Arts κ.α. Είναι επίσης η συγγραφέας του κεφαλαίου The Emergence of European Music στο βιβλίο των Jim Samson και Νικολέττας Δημητρίου «Music in Cyprus». Ασχολείται σε ερευνητικό επίπεδο με θέματα μουσικολογίας, εθνομουσικολογίας και μουσικής παιδαγωγικής και είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Ακαδημία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ηνωμένου Βασιλείου (Higher Education Academy, UK). Από το 2009 εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στην Μουσική Ακαδημία ARTE.

  • photo @ specto.media (Antonis Hadjimichael)
  • Δρ Ανδρέας Τσιάρτας

Γεννημένος στην Κύπρο, ο Ανδρέας Τσιάρτας είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Μουσικής Ακαδημίας ‘Καρλ Μαρία φον Βέμπερ’ της Δρέσδης, της Γερμανίας στη σύνθεση. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη μουσική από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Ηνωμένο Βασίλειο) με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση και με την στήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη. Έχει εμπλουτίσει περαιτέρω την εκπαίδευση του συμμετέχοντας ενεργά σε σημαντικά φεστιβάλ και σεμινάρια, όπως το Διεθνές Θερινό Σεμινάριο Νέας Μουσικής του Ντάρμσταντ και την Ακαδημία Κουαρτέτου Diotima με διακεκριμένους συνθέτες όπως, οι Beat Furrer, Rebecca Saunders, Brian Ferneyhough, και Peter Eötvös.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί / ανατεθεί από καταξιωμένα σύνολα και σολίστ όπως τα Ensemble intercontemporain, Ensemble Modern, Neue Vocalsolisten Stuttgart, Talea Ensemble, Cikada Ensemble, Rohan de Saram, η Dresdner Philharmonie, Musiques Nouvelles, το Studio for New Music Ensemble Moscow, μεταξύ άλλων.Το 2019 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό DYCE (Discovering Young Composers of Europe), για το έργο του Pnoé για σύνολο δωματίου. Τον Οκτώβριο 2023 το έργο τoυ Lamento Turco παρουσιάστηκε στο άλμπουμ Enigma της Sarah Aristidou (Alpha Classics), ενώ τον Φεβρουάριο του 2024 το άλμπουμ διακρίθηκε με το Βραβείο των Κριτικών Γερμανικών Δίσκων. Για το 2024-25 έχει επιλεχθεί να συνθέσει 2 καινούρια έργα για την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής της Ελλάδας.

Ένα σημαντικό μέρος της εργογραφίας του εκδίδεται από την BabelScores.

  • Δρ. Χριστόδουλος Βασιλειάδης

Ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης είναι διδάκτωρ της θεολογίας (Α.Π.Θ.) και υποψήφιος διδάκτωρ μουσικολογίας (ΠΑ.ΜΑΚ.). Έχει φοιτήσει στη Μουσική Ακαδημία ARTE, καθώς επίσης και στὸ μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ακαδημίας Μουσικής, Χορού και Καλών Τεχνών στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου στο Morley College του Λονδίνου. Είναι διπλωματούχος στην ωδική, πιάνο, βυζαντινή μουσική, αρμονία, αντίστιξη, ενοργάνωση, φούγκα και παραδοσιακό βιολί.

Είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία ARTE, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και ανωτέρων θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή.

  • Δρ Rami Sarieddine

Ο Rami Sarieddine είναι κάτοχος DMA (Doctor of Musical Arts). από το Thornton School of Music, University of Southern California στο Λος Άντζελες. Έχει επίσης σπουδάσει στο New England Conservatory στη Βοστώνη και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου όπου απέκτησε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Έχει επίσης τη θέση του Head Piano Fellow στο Bard College Conservatory of Music στη Νέα Υόρκη. ως καθηγητής στο Λος Άντζελες, το Άμπου Ντάμπι και τη Νέα Υόρκη καθώς και στο Central Conservatory Prep School στο Πεκίνο. Το 2019 ίδρυσε το (duo +) Chimera με μακροχρόνιο συνεργάτη, τραγουδιστή (μπάσο) Andrew Robert Munn. Μαζί παρουσιάζουν ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατες παραστάσεις σε Άμπου Ντάμπι, Αθήνα, Βερολίνο, Λευκωσία και Παρίσι. Ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής του 20ου/21ου αιώνα, ο Rami Sarieddine έχει ερμηνεύσει νέα έργα σε πρεμιέρες συνθετών όπως π.χ. Άντης Σκορδής, Κόνραντ Γουίνσλοου, Τζέιμς Πρίμος, Νίνα Σι Γιανγκ. Έχει επίσης συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι Mark Carlson, Libby Larsen, Steve Reich και Frederich Rzewski. Πρόσφατα εργάστηκε ως repetiteur για την όπερα του Άντη Σκορδή, το Άργος Σίδειρος. Από το 2022 είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία Arte.

  • Virginie Bove

H Virginie Bove, είναι Γαλλίδα μουσικός από το Παρίσι, όπου σπούδασε φλάουτο και Piccolo. Αποφοίτησε από το Conservatoire de Paris και της έδωσε ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των σπουδών της για να συναντήσει φανταστικούς παίκτες από διάφορες χώρες και της έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε  πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Πάντα την ενδιέφερε να παίζει σε ορχήστρες, από την ηλικία των 16 ετών. ‘Έπαιξε  σε διάφορες γαλλικές ορχήστρες ως ελεύθερος επαγγελματίας και αυτό την  οδήγησε στην ακρόαση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου το 2005 ως υπο-κορυφαία φλάουτο και από τότε διατηρεί αυτή την θέση . Διδάσκει το φλάουτο στη Μουσική Ακαδημία της ARTE και είναι επίσης ιδρυτής του Wind Quintet “Evohé” και ενεργό μέλος στο Contemporary Chronos Ensemble .

  • Kelly Alijani

Η Kelly είναι κάτοχος Πτυχίου Μουσικής ( Bachelor’s) απο το Guildhall School of Music and Drama και Μεταπτυχιακού (Master’s) απο το Royal Academy of Music. Και τα δυο της πτυχία ειναι στην διδασκαλία χάλκινων πνευστών με εξειδίκευση στο Γαλλικό Κόρνο. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι Πρώτο κόρνο στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης εχει διδάξει στο Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας και στα εργαστήρια της Ορχήστρα Νέων καθώς επίσης στα Ιδιωτικά σχολεία English School, American international school. Παραδίδει μαθήματα και ιδιωτικά.

  • Νέστορας Παύλου

Ο Άκης Παύλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Οι πρώτες του μουσικές εμπειρίες ξεκίνησαν στην ηλικία των 8 ετών. Η ακαδημαϊκή του μουσική εκπαίδευση άρχισε στην ηλικία των 14 ετών με την εγγραφή του στο Ελληνικό Ωδείο Λακατάμιας για μαθήματα πιάνου, φτάνοντας μέχρι την Ανωτέρα Σχολή, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Δέσποινας Ιουλιανού. Αργότερα, συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον Νίκο Τρούλλο, αποκτώντας τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, ενορχήστρωσης και ενοργάνωσης μπάντας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στη Μουσική Ακαδημία ARTE με κατεύθυνση στη σύνθεση, αποκτώντας το πτυχίο Μουσικών Σπουδών (Bachelor’s Degree in Music). Ανάμεσα στο μουσικό του έργο περιλαμβάνονται έργα για συμφωνική ορχήστρα, πιάνο, χορωδία, μουσική δωματίου, σόλο όργανα, κομμάτια που αφορούν τη μουσική εκπαίδευση καθώς και διασκευές από το ρεπερτόριο της κλασικής και ελαφράς μουσικής. Έργα του έχουν εκτελεστεί από σημαντικά σύνολα όπως τη συμφωνική ορχήστρα Κύπρου, το «Tana Quartet», το «Philokallia Ensemble», το «Moscow Contemporary Music Ensemble» και το «Ensemble RESONEZ». Επίσης, έργα του για πιάνο έχουν παρουσιαστεί ως επιβεβλημένα κομμάτια της α΄ και β΄ κατηγορίας στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό ΕΠΤΑ – Κύπρου το 2004. Τον Μάιο του 2014 το έργο του για πιάνο «Rondo on Skalkottas Theme» εκτελέστηκε από τον διάσημο Έλληνα πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη, ενώ τον Ιούνιο του 2021 παρουσιάστηκε σε δεύτερη εκτέλεση από τον Λάμπη Παύλου σε τελική εξέταση στο Sibelius Academy του Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ως προς τη συμβολή του στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει συγγράψει επτά βιβλία που προορίζονται για παιδιά ηλικίας 11-16 ετών και αφορούν τη μουσική αντίληψη και τη θεωρία της μουσικής. Στο παρόν στάδιο ετοιμάζει τρία νέα βιβλία με θέμα την αρμονία της μουσικής. Μάλιστα, αρκετοί μαθητές του έχουν διακριθεί σε εξετάσεις για εισδοχή σε Ανώτερα Ιδρύματα, από τους οποίους ορισμένοι είναι επαγγελματίες μουσικοί στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού. Η δράση του ως συνθέτη και θεωρητικού και η ανάλυση των έργων του παρουσιάστηκαν τον Μάιο του 2007 στη διπλωματική εργασία (Pedagogy M.A degree) του Μιχάλη Χατζηβασιλείου, μαέστρου χορωδίας, που εκπονήθηκε στο Charles University της Πράγας, στον κλάδο των Παιδαγωγικών.

 

  • Ερμής Μιχαήλ

Ο Ερμής Μιχαήλ είναι ένας από τους ενεργούς μουσικούς στην Κύπρο. Το 2008 έγινε δεκτός στο Rotterdam Conservatory (Jazz Department). Έπαιξε στο North Sea Jazz Festival το 2010 ως μέλος του Ρότερνταμ Big Band. Το 2011 ολοκλήρωσε το πτυχίο του στη Μουσική (Jazz Guitar) με διακρίσεις. Το 2012 ο Ερμής Μιχαήλ έλαβε το 1ο βραβείο υποτροφίας από το “Ίδρυμα Νικόλα Οικονόμου». Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Τζαζ Κιθάρα στο Rotterdam Conservatory (Jazz Department).
Από τότε έχει συνεργαστεί με πολλούς καθιερωμένους μουσικούς, όπως ο Gilad Atzmon, ο Tony Lakatos, ο Ed Verhoeff και ο Damian Erksin. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει γράψει αυθεντικές συνθέσεις, ενορχηστρώσεις σε διάφορα άλμπουμ με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ στην Κύπρο και έχει παρουσιάσει τα αυθεντικά του προτζεκτ σε φεστιβάλ και επιλεγμένους χώρους στην Ευρώπη. Το 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ με τις πρωτότυπες συνθέσεις του «Minor Change». Επίσης, έχει συνθέσει μουσική για διάφορες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που παρουσιατήκαν σε διάφορα καθιερωμένα φεστιβάλ.
Είναι καθηγητής τζαζ κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2013 και εμφανίζεται ι με τα πρότζεκτ του σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

  • Sorin Horlea

Ο Sorin Alexandru Horlea γεννήθηκε στηv Βουκουρέστι το  και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία οκτώ ετών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών «Ciprian Porumbescu» όπου ο καθηγητής του ήταν ο μαέστρος Daniel Podlovschi. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών έπαιζε σε διάφορες ορχήστρες, αλλά κυρίως στη Φιλαρμονική ορχήστρα «George Enescu». Το 2000 μετακόμισε στο Λίβανο, όπου έγινε βοηθός εξάρχων στην Συμφωνική Ορχήστρα του Λίβανου. Μετακόμισε στην Κύπρο το 2005 και από τότε είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Εργάζεται επίσης ως δάσκαλος στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Μαζί με την απόδοση του ως μουσικός της ορχήστρας, είναι δραστήριος  ως σολίστ και σε διάφορες ομάδες μουσικής δωματίου. Διδάσκει στη Μουσική Ακαδημία ARTE από το 2017.

 

 

  • Σωτήρης Κασπαρίδης

Ο Σωτήρης Κασπαρίδης γεννήθηκε στο Στρόβολο και είναι κιθαρίστας. Σπούδασε στο University of Tennessee στην Αμερική, στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ στη Κύπρο και στο Middlesex University στο Λονδίνο και απέκτησε τους εξής τίτλους: ΑΔΜ ΑRΤΕ, Κύπρος, BA Music και ΜΑ Music, Middlesex University, Λονδίνο με ειδικότητα την κιθάρα και διεύθυνση χορωδίας. Σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Mario Abril, USA, Δημήτρη Ρεγγίνο, Κύπρος, και Timothy Walker, Λονδίνο, όπως και διεύθυνση χορωδίας με καθηγητές τον Roland Carter, Rebecca St.Goar και Lee Harris, USA, κλασσικό τραγούδι με την Rebecca St. Goar, USA και Svetlana Krasnova, Κύπρο με τίτλο Diploma ABRSM – Singing και Βυζαντινή μουσική με καθηγητή τον Χριστόδουλο Παπαστεφάνου με το ανάλογο πτυχίο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε συναυλίες σε Αμερική, Κύπρο, Βουλγαρία και Αγγλία ως σολίστ και με άλλα σύνολα. Συμμετείχε σε masterclasses για σόλο και έρευνα στην κιθάρα με τους Therese Saba, Ελευθερία Κοτζιά, Evgeni Fingelstein και άλλους. Από το 2007 διδάσκει κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ και Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής και εκτελεί σολιστικά κομμάτια, μουσική δωματίου και κλασσικά τραγούδια. Ακόμη ασχολείται με τη σύνθεση για σόλο κιθάρα και διάφορα σύνολα και έχει παρουσιαστεί σε πάνω από πενήντα συναυλίες.

 

 

  • Χριστιάνα Λοϊζίδου

Η Χριστιάνα Λοϊζίδου αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου,  απ’ όπου πήρε το δίπλωμα AGSM στην Εκτέλεση και Διδασκαλία του πιάνου.  Παρακολούθησε επίσης μαθήματα προκεχωρημένων επαγγελματικών σπουδών στο Royal Academy of Music και στο Associated Board με υποτροφία των Royal Schools of Music.  Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος LRSM.  Παρακολούθησε και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ στο τομέα των παιδαγωγικών και της πρακτικής του πιάνου στην Αγγλία, Αυστρία και Ιταλία.  Έλαβε επίσης μέρος σε Master Classes διακεκριμένων καθηγητών του πιάνου.  Στη Κύπρο έπαιξε για το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, πήρε μέρος σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις και έδωσε διάφορα ρεσιτάλ στη Κύπρο και στη Αγγλία.  Για πολλά χρόνια έπαιζε σε διάφορα σχήματα Μουσικής Δωματίου.

 

  • Ανδρέας Μουστούκης

Συνθέτης  , Απόφοιτος (με διάκριση) του Κρατικού Ωδείου Αγίας Πετρουπολης «Ριμσκι-Κορσακοβ», με μεταπτυχιακό Τίτλο. Σπούδασε  με τον Μπορις Τισσενκο, αγαπημένο μαθητή και διάδοχο του Δ. Σοστακόβιτς στην έδρα της σύνθεσης.

Από το 2003 διδάσκει στην έδρα της σύνθεσης-  ενορχήστρωσης  στην Μουσική Ακαδημία ARTE.

Έχει συνθέσει 50 έργα μεταξύ των οποίων δυο όπερες, συμφωνική μουσική, κονσέρτα για πιάνο, βιολί, έργα μουσικής δωματίου χορωδιακή  και ηλεκτρονική μουσική . Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο . Έργα του έχουν γίνει πρεμιέρες από τον Θεοδωρο Κουρεντζη και την Musicaeterna, τον Sir Neville Mariner. Συνεργάστηκε με τον Yuri Bashmet, τους Quatuor Tana, Pharos ensemble, pharos chamber string orchestra, NewΣ ensemble, Συμφωνική ορχήστρα Κύπρου κτλ. . Από το 2011 είναι αντιπρόεδρος  του κέντρου Κύπριων Συνθετών .

 

 

 

  • ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΚΡΟΥΣΤΑ

Ο Μάριος Νικολάου γενήθηκε στην Λεμέσο  το 1974. Σπούδασε  στο  Ωδείο Αθηνών με τον Δ. Μαρινάκη και στην  Hochschule für Music Köln   με τους C. Caskel, C. Tarcha. Υπήρξε  υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής  Αθηνών (υποτροφία «Αλεξάνδρα Τριάντη») .

Είναι κορυφαίος Α στα τύμπανα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με τις πλείστες Ελληνικές Ορχήστρες. Ως σολίστ ερμήνευσε  κοντσέρτα  των  A. Panufnik και D. Milhaud καθώς και την Partita for 6 Timpani του G. Druschetzky και το κομμάτι «Νυχτερινή Διασκέδασής» για ξυλόφωνο και ορχήστρα του N. Σκαλκώτα.

Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ και  από το 2009 είναι μέλος του Ergon Ensemble.

Διδάσκει στην Μουσική Ακαδημία ARTE , στα μουσικά Λύκεια Λευκωσίας και Λεμεσού και στο μουσικό εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.O Μάριος Νικολάου είναι από το 2017 Marimba One artist.

 

  • Κωνσταντίνος Λοϊζου

Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με μαθήματα βιολιού, πιάνου και θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Franz Liszt Academy of Music’s School of Instrument Making στη Βουδαπέστη με πτυχίο στην κατασκευή οργάνων πληκτρολογίου και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντικότερο τον C.F. Theodore Steinway Academy στο Αμβούργο και τη Νέα Υόρκη. Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου εργάζεται ως τεχνικός πιάνου σε πανεπιστήμια, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και ιδρύματα, θέατρα, στούντιο ηχογράφησης κ.λπ. Γρήγορα έγινε μόνιμος συνεργάτης των σημαντικότερων πολιτιστικών φορέων της Κύπρου, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (CYSO), το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος , Λήδρα Σολίστ κ.ά. Είναι βασικός τεχνικός πιάνου στα Δημοτικά Θέατρα Λευκωσίας, Στροβόλου και Λάρνακας, Κινηματογράφος Παλλάς, Shoe Factory κ.α. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Grigory Sokolov, Martha Argerich, Vladimir Ashkenazy, Yuja Wang, Dmitri Bashkirov, Laki Babayan, Sergei Babayan οι Κύπριοι Μαρτίνος Τιρίμος, Κυπριανός Κατσαρής, Μάριος Παπαδόπουλος και άλλοι με τους οποίους έχει κληθεί να συνεργαστεί διαχρονικάΤο 2017 και το 2018, μετά από πρόσκληση, ανέλαβε ως βασικός τεχνικός πιάνου στο 1ος και 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου στο Βίγκο της Ισπανίας. Έχει προσκληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κυπριακή Ραδιοτηλεόραση. Έχει δώσει διάλεξεις για πιάνο και τσέμπαλο σε μέρη όπως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Ακαδημία Μουσικής Τέχνης κ.λπ.

 

 

 

  • Ανδρομάχη Σπυριδάκι

Μουσικολόγος  και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών.
 Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία  (BA in Social Anthropology) στο London School of Economics and Political Science, University of London και Μουσική (MA in Music) στο Middlesex University, London.   Κατέχει επίσης Πτυχίο Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής στην Κύπρο. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον  εστιάζεται στις κοινωνικές πτυχές της μουσικής, στην φεμινιστική μουσικολογία και στην ιστορία της μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στην παλαιά μουσική

 

 

 

  • Αίγλη Σπυριδάκι

Πήρε το μεταπτυχιακό της στη Σκηνοθεσία Θεάτρου με Ειδίκευση στην Όπερα και το Μιούζικαλ στο East15 του  Πανεπιστημίου του Essex  στην Αγγλία .Συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ως σκηνοθέτης στην όπερα « Cavalleria Rusticana». Έχει σκηνοθετήσει και συγγράψει   τα Μιούζικαλ για νεαρούς θεατές «Γουρουνιάσματα»  «Γουρουνιάσματα 2: Περιπέτεια στο Δάσος»  (Βραβείο Θεάτρου Κύπρου, Καλύτερης Παιδικής/ νεανικής παράστασης),«Γουρουνιάσματα 3»και «Αμάντα ,the musical»  Καθώς επίσης και το έργο «Οι μπλέ ιστορίες της Κόκκινης Καρδιάς» για την παιδική σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με  τον Εύη Γαβριηλίδη ως βοηθός σκηνοθέτης στο Θ.Ο.Κ  και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν στην Αθήνα. Διδάσκει Ερμηνευτική Τραγουδιού και Σκηνική Παρουσία στη Μουσική Ακαδημία  ARTE .

 

 

 Βασιλική Αναστασίου

Η Βασιλική Αναστασίου είναι πτυχιούχος Popular Music Performance (voice) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Music Performance (voice)από το London College of Music και τα δύο με βαθμό άριστα. Έχει λάβει το 2016 «βραβείο Πολιτισμού» από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το 2010 «Silver Medal» από το Worshipful Company of Musicians Λονδίνου.  Το 2010 έλαβε ολική υποτροφία από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε για να ακολουθήσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση. ´Εχει ιδρύσει το Cyprus Voice Centre και την γυναικεία χορωδία Amalgamation. Η πιο πρόσφατη συνεργασία στο θέατρο έγινε στην παραγωγή Ριχάρδος ΙΙΙ (ΘΟΚ) και στον σύγχρονο χορό, σε δύο παραγωγές του προγράμματος Τερψιχόρη. Ως περφορμερ έχει τραγουδήσει στη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Λίβανο, Hong-Kong, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και Ελλάδα.

 

·  

     Ανδριανα Αχιτζανοβα Πεταλά

Είναι μουσικός στον χώρο της παραδοσιακής, παγκόσμιας και σύγχρονης μουσικής σκηνής, ειδικευμένη στο μουσικό όργανο «Νέϋ» και στο τραγούδι. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο όργανο Νεϋ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Παγκόσμιας Μουσικής του University of Fine Arts (Codarts University) στο Ρότερνταμ (Master of Music Performance). καθώς και φωνητικά. Διδάσκει Νέϋ και παραδίδει Σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με τα μουσικά σχήματα Argatia Ensemble και Loxandra Ensemble ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού project Mordana.

 

 

Follow Us
Opening Hours

Mon-Fri: 8 AM – 5 PM

Address

Μουσική Ακαδημία ARTE
Αναστασίου Λεβέντη 34–36
Λευκωσία 1097
Κύπρος