Γραφείο Σταδιοδρομίας

Επιδίωξη του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας είναι η βοήθεια και η υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας και για την ανάπτυξη επιτυχημένης σταδιοδρομίας.

 

  • Πολιτική τοποθέτησης και εργοδότησης φοιτητών και αποφοίτων

 

Φοιτητές:

Φοιτητές μπορούν κατά τη διάρκεια των σπουδών του  να ενημερώσουν την Υπεύθυνη Φοιτητικών Θεμάτων,  για το ενδιαφέρον τους για πρόσληψη τους είτε στα πλαίσια της Ακαδημίας είτε στα πλαίσια του  Junior Department που βρίσκετε συγκεκριμένες ώρες εντός του κτιρίου της Ακαδημίας. Η Υπεύθυνη Φοιτητικών Θεμάτων θα μεταφέρει το ενδιαφέρον πρώτα στον Σύμβουλο καθηγητή και έπειτα στον υπεύθυνο του κλάδου σπουδών οι οποίοι θα συζητήσουν με τον φοιτητή κατά πόσον είναι έτοιμος για να διδάξει, το επίπεδο το οποίο μπορούν να διδάξουν με βάση της γνώσεις τους και τον προγραμματισμό.

Οι φοιτητές που διδάσκουν θα πληρώνονται ανάλογα με την ώρα του μαθήματος, το όργανο και το επίπεδο  σύμφωνα με τους κανόνες διδάκτρων του Junior Department.

Φοιτητής που θέλει να εργαστεί στην Ακαδημία ως βοηθός, συνεργάτης, βοηθός υπεύθυνος βιβλιοθήκης, παροχή βοηθητικών γραφειακών και άλλων υπηρεσιών κτλ, μπορεί να πληρωθεί με την ώρα ή να κάνει διακανονισμό με την Ακαδημία ώστε η ώρες εργασίας του να αφαιρούνται από τα ετήσια δίδακτρα του.

 Η Ακαδημία πολλές φορές βοηθά φοιτητές της να εργοδοτηθούν σε άλλους οργανισμούς όπως χορωδίες, ορχήστρες, μουσικά ή φωνητικά σύνολα, άλλα ωδεία , μουσικά ιδρύματα κτλ. Προσφέρει τις απαραίτητες βεβαιώσεις και συστατικές επιστολές, καθώς επίσης προτείνει και συστήνει φοιτητές σε συναδέλφους μουσικούς.

 

Απόφοιτοι:

Απόφοιτοι  μπορούν να κάνουν αίτηση για πρόσληψη τους είτε ως Ακαδημαϊκοί καθηγητές, είτε ως καθηγητές οργάνου, είτε ως καθηγητές θεωρητικών μαθημάτων, εξωτερικοί συνεργάτες κτλ. Καθώς επίσης και ως μέλη της διοικητικής επιτροπής.

Απόφοιτοί μας ήδη εργάζονται στην Ακαδημία ως ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί και  καθηγητές οργανικής μουσικής.

 Η Ακαδημία βοηθά και στηρίζει αποφοίτους πέραν από την πρόσληψη τους στην Ακαδημία ανάλογα από τις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες, αλλά και οργανώνοντας τους συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια και ότι άλλο μπορεί να προωθήσει την δουλειά τους και να τους κάνει ευρύτερα γνωστούς στους μουσικούς, μουσικολογικούς και γενικά καλλιτεχνικούς κύκλους της Κυπριακής κοινωνίας.

 Η Ακαδημία  συλλέγει βιογραφικά σημειώματα αποφοίτων τα οποία έπειτα από την έγκριση τους προωθεί σε οργανισμούς και ιδρύματα

 

Τα ποσοστά που δίνονται είναι απο την έναρξη της Λειτουργίας της Ακαδημίας μέχρι σήμερα.

 

Ποσοστό απασχόλησης σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

72%

 

Συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακά προγράμματα:

22 %

Ποσοστό αποχώρησης απο την Ακαδημία:

33 %

Ποσοστό μεταγραφών απο άλλες σχολές:

15 %

Ποσοστό απασχόλησης ως ερμηνευτές  /  Συνθέτες:

20 %

Ποσοστό απασχόλησης ως μέλη ορχηστρών, μουσικών σχημάτων, φιλαρμονικών

20%

Συνέχιση σπουδών σε διδακτορικά προγράμματα:

6%

Ποσοστό μεταγραφών απο την Ακαδημία προς άλλες σχολές:

1 ,5%

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Follow Us
Opening Hours

Mon-Fri: 8 AM – 5 PM

Address

Μουσική Ακαδημία ARTE
Αναστασίου Λεβέντη 34–36
Λευκωσία 1097
Κύπρος