Εγκαταστάσεις

 

Η Μουσική Ακαδημία ARTE στεγάζεται στο Αρχοντικό Τεχνών, ένα παραδοσιακό νεοκλασικό κτήριο του 1915, η αποκατάσταση του οποίου τελείωσε το 1999 και έγινε με προδιαγραφές ενός σύγχρονου  Μουσικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Βρίσκεται στη καρδιά της Λευκωσίας, σε κοντινή απόσταση από την παλιά πόλη, απέναντι από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και τη «Λεβέντειο Πινακοθήκη».

 

Το κτήριο συγκροτείται από τρία επίπεδα χώρων:

  • Επίπεδο ισογείου: η περίτεχνη είσοδος οδηγεί στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων, την οποία πλαισιώνουν βοηθητικοί χώροι και 2 αίθουσες διδασκαλίας
  • Επίπεδο ορόφου: 6 αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκη, διαμορφώνονται γύρω από τον κεντρικό ηλιακό – χώρο υποδοχής.
  • Επίπεδο ημιυπόγειου: 3 κύριες επιμήκεις αίθουσες περιστοιχίζονται από βοηθητικούς χώρους κυλικείου, με άμεση πρόσβαση στον κήπο και τον ελεύθερο ανοικτό χώρο.

 

Αίθουσα συναυλιών:

Η εκπαιδευτική προσφορά της Αίθουσας συναυλιών είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα της πρακτικής εφαρμογής των όσων διδάσκονται και την απόκτηση πολύτιμων εμπειριών μέσω των διαφόρων συναυλιών που μπορούν να λάβουν μέρος  ή να παρακολουθήσουν, αφού στην αίθουσα πραγματοποιούνται σημαντικές συναυλίες με καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο διεθνή μουσικό χώρο. Στην αίθουσα αυτή προνοούνται όλες οι αναγκαίες συνθήκες ορθής ακουστικής του χώρου, βάσει ειδικής για το σκοπό αυτό μελέτης.

 

Βιβλιοθήκη:

Η Ακαδημία  διαθέτει βιβλιοθήκη με μεγάλη σειρά από ελληνικά και ξενόγλωσσα μουσικολογικά συγγράμματα, πλούσια δισκογραφία με CD’s , DVD’s, αναγνωστήριο και αρχείο βιβλιοθήκης.

 

Υποδομή – εξοπλισμός:

Με επιστημονική επιμέλεια και αισθητική αρτιότητα, οι χώροι του κτηρίου εξοπλίστηκαν με όλες τις διευκολύνσεις εκείνες που προσφέρουν άνετη διακίνηση, ασφαλή παραμονή και άρτια επιστημονική λειτουργία. Έξοδοι ασφαλούς διαφυγής και εγκατάσταση πυρανίχνευσης εξασφαλίζουν πλήρως τη πυρασφάλεια. Ράμπες προσβάσεων και ειδικός χώρος υγιεινής εξασφαλίζουν την άνετη διακίνηση και παραμονή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ειδικές οροφές, εξιδεικευμένα υλικά και εξαρτήματα στ’ ανοίγματα, προσφέρουν πλήρη ακουστική μόνωση. Φωτισμός, τόσο γενικός των χώρων όσο και ειδικός δημιουργούν άνετη ατμόσφαιρα εργασίας. Διαμόρφωση κυλικείου σε άμεση επαφή με τον επιμελημένο κήπο, προσδίδουν άνεση και πρακτικότητα κατά την

παραμονή στο χώρο. Δύο χώροι στάθμευσης και ο σταθμός λεωφορείων , σε πολύ κοντινή απόσταση με το κτήριο, εξυπηρετούν την προσπέλαση και εύκολη πρόσβαση κάθε ώρα της μέρας ή νύχτας στου χώρους.

 

Μουσικός Εξοπλισμός:

Στις ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει πλούσιος μουσικός εξοπλισμός σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως και εξοπλισμός μουσικών οργάνων από τους καλύτερους κατασκευαστές που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  τέσσερα πιάνα με ουρά και μεγάλο αριθμό όρθιων πιάνων.

 

 

 

Follow Us
Opening Hours

Mon-Fri: 8 AM – 5 PM

Address

Μουσική Ακαδημία ARTE
Αναστασίου Λεβέντη 34–36
Λευκωσία 1097
Κύπρος