• Μαρτίνος Τιρίμος

Ξεκίνησε τη καριέρα του σε ηλικία 12 όπου διεύθυνε την όπερα ‘La Traviata’ με σολίστες από τη Σκάλα του Μιλάνου στη Κύπρο. Έχει παρουσιαστεί ως σολίστ πιάνου με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου όπως με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Philharmonia κ.α.Έχει δώσει σειρές αφιερωμένες στις 32 σονάτες Beethoven , 21 σονάτες Schubert και πολλές άλλες. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα Κοντσέρτα για πιάνο του Brahms, κοντσέρτα του Chopin και Rachmaninov, όλα τα έργα του Debussy, 21 σονάτες Schubert, όλο το πιανιστικό έργο του Mozart. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί περιοδείες στη Κίνα και Ιαπωνία και ηχογραφεί όλα τα πιανιστικά έργα του Beethoven.

 

 • Πίτσα Σπυριδάκι

Ξεκίνησε τη καριέρα της ως σολίστ πιάνου. Τα τελευταία 40 χρόνια αφοσιώθηκε στη διδασκαλία του πιάνου όπου φέρει μεγάλης αναγνώρισης τόσο στη Κυρό όσο και στο εξωτερικό. Έχει δώσει Master- classes και σεμινάρια για την ερμηνεία και διδασκαλία του πιάνου. Βραβεύτηκε με το INTERNATIONAL GRAND PRIX LEADER IN PRESTIGE AND QUALITY από το περιοδικό “Actualidad”.Μαθητές της καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχουν τεράστιες επιτυχίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Από το 1995 μέχρι σήμερα ίδρυσε και διευθύνει το Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής. Από το 2002 ίδρυσε τη Μουσική Ακαδημία ARTE στην οποία μέχρι σήμερα είναι διευθύντρια και Υπεύθυνη Κλάδου σπουδών.

 

 • Δρ. Ανθή Αγρότου

Πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και ακολούθως σπούδασε Μουσικοθεραπεία (Πανεπιστήμιο του Roehampton Surrey).  Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας.  Υπήρξε αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσποδία Μουσικοθεραπευτών και εγγεγραμμένη επόπτρια μουσικοθεραπείας στον ίδιο οργανισμό.Έχει δώσει διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια Μουσικοθεραπείας και έχει συνεισφέρει ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά βιβλία και διεθνή περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Λεξικού Μουσικοθεραπείας. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Συντακτικής Επιτροπής του Approaches: An Interdisciplinary Journal of Music Therapy. Έχει διδάξει στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης, Βέλγιο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τώρα στην Τριτοβάθμια Μουσική Ακαδημία ARTE. Για το 2019 έχει διοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως Επιστημονική Υπεύθυνος της προετοιμασίας γραπτών εξετάσεων των μουσικοθεραπευτών ώστε να καταταχτούν στους Πίνακες Διορισμών.

 • Δρ Αναστασία Χάσικου

Η Αναστασία Χάσικου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη μουσική από το City, University of London όπου φοίτησε με την υποτροφία Newby Trust (2009-2012)  Έχει δημοσιεύσει στη Sage Encyclopaedia of Music and Culture στο Athens Journal of Humanities & Arts κ.α. Είναι επίσης η συγγραφέας του κεφαλαίου The Emergence of European Music στο βιβλίο των Jim Samson και Νικολέττας Δημητρίου «Music in Cyprus». Ασχολείται σε ερευνητικό επίπεδο με θέματα μουσικολογίας, εθνομουσικολογίας και μουσικής παιδαγωγικής και είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Ακαδημία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ηνωμένου Βασιλείου (Higher Education Academy, UK). Από το 2009 εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στην Μουσική Ακαδημία ARTE.

 • Δρ. Χριστόδουλος Βασιλειάδης

Ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης είναι διδάκτωρ της θεολογίας (Α.Π.Θ.) και υποψήφιος διδάκτωρ μουσικολογίας (ΠΑ.ΜΑΚ.). Έχει φοιτήσει στη Μουσική Ακαδημία ARTE, καθώς επίσης και στὸ μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ακαδημίας Μουσικής, Χορού και Καλών Τεχνών στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου στο Morley College του Λονδίνου. Είναι διπλωματούχος στην ωδική, πιάνο, βυζαντινή μουσική, αρμονία, αντίστιξη, ενοργάνωση, φούγκα και παραδοσιακό βιολί.

Είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία ARTE, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και ανωτέρων θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή.

 • Δρ. Άγις Ιωαννίδης

Ο μαέστρος και συνθέτης Άγις Ιωαννίδης αφού πήρε διδακτορικό στην νευροβιολογία σπούδασε στη συνέχεια μουσική στο Ηνωμένο Βασίλειο (Guildhall School of Music) επεκτείνοντας την επαγγελματική του εκπαίδευσή του στο Βρετανικό National Opera Studio και σε master classes στην Αυστρία, Ολλανδία και Γερμανία. Για μια δεκαετία συνεργάστηκε ως μαέστρος σε κρατικούς οργανισμούς όπερας στη Γερμανία και στη συνέχεια διετέλεσε αρχιμουσικός της Vaasa City Orchestra Φινλανδίας και των Κυπριακών Ορχηστρών καθώς και καλλιτεχνικός σύμβουλος του διεθνούς Pafos Aphrodite Opera Festival. Έγραψε έργα για ορχήστρα, χορωδία, φωνή, πιάνο και σύνολα μουσικής δωματίου, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, στην Ρωσία  και στις Η.Π.Α.

 • Δρ Rami Sarieddine

Ο Rami Sarieddine είναι κάτοχος Ph.D. από το Thornton School of Music, University of Southern California στο Λος Άντζελες. Έχει επίσης σπουδάσει στο New England Conservatory στη Βοστώνη και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου όπου απέκτησε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Έχει επίσης τη θέση του Head Piano Fellow στο Bard College Conservatory of Music στη Νέα Υόρκη. ως καθηγητής στο Λος Άντζελες, το Άμπου Ντάμπι και τη Νέα Υόρκη καθώς και στο Central Conservatory Prep School στο Πεκίνο. Το 2019 ίδρυσε το (duo +) Chimera με μακροχρόνιο συνεργάτη, τραγουδιστή (μπάσο) Andrew Robert Munn. Μαζί παρουσιάζουν ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατες παραστάσεις σε Άμπου Ντάμπι, Αθήνα, Βερολίνο, Λευκωσία και Παρίσι. Ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής του 20ου/21ου αιώνα, ο Rami Sarieddine έχει ερμηνεύσει νέα έργα σε πρεμιέρες συνθετών όπως π.χ. Άντης Σκορδής, Κόνραντ Γουίνσλοου, Τζέιμς Πρίμος, Νίνα Σι Γιανγκ. Έχει επίσης συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι Mark Carlson, Libby Larsen, Steve Reich και Frederich Rzewski. Πρόσφατα εργάστηκε ως repetiteur για την όπερα του Άντη Σκορδή, το Άργος Σίδειρος. Από το 2022 είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία Arte.

 • Virginie Bove

H Virginie Bove, είναι Γαλλίδα μουσικός από το Παρίσι, όπου σπούδασε φλάουτο και Piccolo. Αποφοίτησε από το Conservatoire de Paris και της έδωσε ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των σπουδών της για να συναντήσει φανταστικούς παίκτες από διάφορες χώρες και της έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε  πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Πάντα την ενδιέφερε να παίζει σε ορχήστρες, από την ηλικία των 16 ετών. ‘Έπαιξε  σε διάφορες γαλλικές ορχήστρες ως ελεύθερος επαγγελματίας και αυτό την  οδήγησε στην ακρόαση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου το 2005 ως υπο-κορυφαία φλάουτο και από τότε διατηρεί αυτή την θέση . Διδάσκει το φλάουτο στη Μουσική Ακαδημία της ARTE και είναι επίσης ιδρυτής του Wind Quintet “Evohé” και ενεργό μέλος στο Contemporary Chronos Ensemble .

 • Λοϊζος Σ. Λοϊζου

Ο Λοΐζος Σ. Λοΐζου είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Liszt Ferenc στη Βουδαπέστη στο Τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας (BA και MA) με καθηγητές τους Parkai Istvan και Erdei Peter, καθώς και στον τομέα της Θεωρητικής – Μουσικής Παιδαγωγικής (M.A.) με ειδίκευση στη μέθοδο Kodály με τον καθηγητή Urgin Gábor. Έχει διδάξει σε όλα τα επίπεδα της μουσικής εκπαίδευσης στην Ουγγαρία και έχει διατελέσει μαέστρος της σουηδικής κοινοτικής χορωδίας στη Βουδαπέστη. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε συναυλίες όπως ο «Μακάριος o Nyn kai Aei» του Γ. Κοτσώνη, «Αφιέρωμα στον Μότσαρτ», «Cavalleria Rusticnana» του P. Mascagni και «Messiah» του F. Hendel. Από το 2009 μέχρι  το 2022 υπήρξε ο μαέστρος της Χορωδίας του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας. Επίσης έδωσε σεμινάρια για χορωδία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Επιπλέον, συμμετείχε ως ομιλητής σε σεμινάριο του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Διεύθυνση Χορωδίας». Από το 2018 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είναι ο μαέστρος της χορωδίας του και από το 2019 είναι ο μαέστρος του προγράμματος SympoΠedia (παιδική χορωδία) της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Από το 2021 είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία Arte.

 

 • Sorin Horlea

Ο Sorin Alexandru Horlea γεννήθηκε στηv Βουκουρέστι το  και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία οκτώ ετών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών «Ciprian Porumbescu» όπου ο καθηγητής του ήταν ο μαέστρος Daniel Podlovschi. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών έπαιζε σε διάφορες ορχήστρες, αλλά κυρίως στη Φιλαρμονική ορχήστρα «George Enescu». Το 2000 μετακόμισε στο Λίβανο, όπου έγινε βοηθός εξάρχων στην Συμφωνική Ορχήστρα του Λίβανου. Μετακόμισε στην Κύπρο το 2005 και από τότε είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Εργάζεται επίσης ως δάσκαλος στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Μαζί με την απόδοση του ως μουσικός της ορχήστρας, είναι δραστήριος  ως σολίστ και σε διάφορες ομάδες μουσικής δωματίου. Διδάσκει στη Μουσική Ακαδημία ARTE από το 2017.

 

 

 • Σωτήρης Κασπαρίδης

Ο Σωτήρης Κασπαρίδης γεννήθηκε στο Στρόβολο και είναι κιθαρίστας. Σπούδασε στο University of Tennessee στην Αμερική, στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ στη Κύπρο και στο Middlesex University στο Λονδίνο και απέκτησε τους εξής τίτλους: ΑΔΜ ΑRΤΕ, Κύπρος, BA Music και ΜΑ Music, Middlesex University, Λονδίνο με ειδικότητα την κιθάρα και διεύθυνση χορωδίας. Σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Mario Abril, USA, Δημήτρη Ρεγγίνο, Κύπρος, και Timothy Walker, Λονδίνο, όπως και διεύθυνση χορωδίας με καθηγητές τον Roland Carter, Rebecca St.Goar και Lee Harris, USA, κλασσικό τραγούδι με την Rebecca St. Goar, USA και Svetlana Krasnova, Κύπρο με τίτλο Diploma ABRSM – Singing και Βυζαντινή μουσική με καθηγητή τον Χριστόδουλο Παπαστεφάνου με το ανάλογο πτυχίο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε συναυλίες σε Αμερική, Κύπρο, Βουλγαρία και Αγγλία ως σολίστ και με άλλα σύνολα. Συμμετείχε σε masterclasses για σόλο και έρευνα στην κιθάρα με τους Therese Saba, Ελευθερία Κοτζιά, Evgeni Fingelstein και άλλους. Από το 2007 διδάσκει κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ και Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής και εκτελεί σολιστικά κομμάτια, μουσική δωματίου και κλασσικά τραγούδια. Ακόμη ασχολείται με τη σύνθεση για σόλο κιθάρα και διάφορα σύνολα και έχει παρουσιαστεί σε πάνω από πενήντα συναυλίες.

 

 

 • Svetlana Krasnova

Η Svetlana Krasnova έλαβε την αρχική μουσική της κατάρτιση στη Ρωσία – στο Shebalin Music College (  διεύθυνση Χορωδίας) και στο L. Sobinov State Conservatory (τραγουδίστρια όπερας και δασκάλα τραγουδιού, της τάξη του Sergey Aleksashkin). Έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις στο  Omsk Opera Theater, συνεργασίες με τη Φιλαρμονική του Σαράτοφ, τη Φιλαρμονική της Λευκορωσίας και αργότερα με την Όπερα του Καναδά και διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις στον Καναδά, καθώς και διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς (Βραζιλία, Καναδάς και Λευκορωσία) έχει δώσει συναυλίες στηη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ευρώπη και τη Βόρεια και Νότια Αμερική με μεγάλη ποικιλία ρεπερτορίων.. Ως εκπαιδευτικός (για πάνω από 30 χρόνια) εργάζεται για να βοηθήσει τους σπουδαστές της να επιτύχουν υψηλούς στόχους, δεξιότητες ανεξαρτησίας και ευκαιρίες προόδου στον τομέα. Τη τελευταία δεκαετία εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μουσική Ακαδημια ARTE

 

 

 • Χριστιάνα Λοϊζίδου

Η Χριστιάνα Λοϊζίδου αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου,  απ’ όπου πήρε το δίπλωμα AGSM στην Εκτέλεση και Διδασκαλία του πιάνου.  Παρακολούθησε επίσης μαθήματα προκεχωρημένων επαγγελματικών σπουδών στο Royal Academy of Music και στο Associated Board με υποτροφία των Royal Schools of Music.  Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος LRSM.  Παρακολούθησε και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ στο τομέα των παιδαγωγικών και της πρακτικής του πιάνου στην Αγγλία, Αυστρία και Ιταλία.  Έλαβε επίσης μέρος σε Master Classes διακεκριμένων καθηγητών του πιάνου.  Στη Κύπρο έπαιξε για το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, πήρε μέρος σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις και έδωσε διάφορα ρεσιτάλ στη Κύπρο και στη Αγγλία.  Για πολλά χρόνια έπαιζε σε διάφορα σχήματα Μουσικής Δωματίου.

 

 • Ανδρέας Μουστούκης

Συνθέτης  , Απόφοιτος (με διάκριση) του Κρατικού Ωδείου Αγίας Πετρουπολης «Ριμσκι-Κορσακοβ», με μεταπτυχιακό Τίτλο. Σπούδασε  με τον Μπορις Τισσενκο, αγαπημένο μαθητή και διάδοχο του Δ. Σοστακόβιτς στην έδρα της σύνθεσης.

Από το 2003 διδάσκει στην έδρα της σύνθεσης-  ενορχήστρωσης  στην Μουσική Ακαδημία ARTE.

Έχει συνθέσει 50 έργα μεταξύ των οποίων δυο όπερες, συμφωνική μουσική, κονσέρτα για πιάνο, βιολί, έργα μουσικής δωματίου χορωδιακή  και ηλεκτρονική μουσική . Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο . Έργα του έχουν γίνει πρεμιέρες από τον Θεοδωρο Κουρεντζη και την Musicaeterna, τον Sir Neville Mariner. Συνεργάστηκε με τον Yuri Bashmet, τους Quatuor Tana, Pharos ensemble, pharos chamber string orchestra, NewΣ ensemble, Συμφωνική ορχήστρα Κύπρου κτλ. . Από το 2011 είναι αντιπρόεδρος  του κέντρου Κύπριων Συνθετών .

 

 

 

 • ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΚΡΟΥΣΤΑ

Ο Μάριος Νικολάου γενήθηκε στην Λεμέσο  το 1974. Σπούδασε  στο  Ωδείο Αθηνών με τον Δ. Μαρινάκη και στην  Hochschule für Music Köln   με τους C. Caskel, C. Tarcha. Υπήρξε  υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής  Αθηνών (υποτροφία «Αλεξάνδρα Τριάντη») .

Είναι κορυφαίος Α στα τύμπανα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με τις πλείστες Ελληνικές Ορχήστρες. Ως σολίστ ερμήνευσε  κοντσέρτα  των  A. Panufnik και D. Milhaud καθώς και την Partita for 6 Timpani του G. Druschetzky και το κομμάτι «Νυχτερινή Διασκέδασής» για ξυλόφωνο και ορχήστρα του N. Σκαλκώτα.

Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ και  από το 2009 είναι μέλος του Ergon Ensemble.

Διδάσκει στην Μουσική Ακαδημία ARTE , στα μουσικά Λύκεια Λευκωσίας και Λεμεσού και στο μουσικό εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.O Μάριος Νικολάου είναι από το 2017 Marimba One artist.

 

 • Κωνσταντίνος Λοϊζου

Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με μαθήματα βιολιού, πιάνου και θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Franz Liszt Academy of Music’s School of Instrument Making στη Βουδαπέστη με πτυχίο στην κατασκευή οργάνων πληκτρολογίου και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντικότερο τον C.F. Theodore Steinway Academy στο Αμβούργο και τη Νέα Υόρκη. Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου εργάζεται ως τεχνικός πιάνου σε πανεπιστήμια, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και ιδρύματα, θέατρα, στούντιο ηχογράφησης κ.λπ. Γρήγορα έγινε μόνιμος συνεργάτης των σημαντικότερων πολιτιστικών φορέων της Κύπρου, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (CYSO), το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος , Λήδρα Σολίστ κ.ά. Είναι βασικός τεχνικός πιάνου στα Δημοτικά Θέατρα Λευκωσίας, Στροβόλου και Λάρνακας, Κινηματογράφος Παλλάς, Shoe Factory κ.α. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Grigory Sokolov, Martha Argerich, Vladimir Ashkenazy, Yuja Wang, Dmitri Bashkirov, Laki Babayan, Sergei Babayan οι Κύπριοι Μαρτίνος Τιρίμος, Κυπριανός Κατσαρής, Μάριος Παπαδόπουλος και άλλοι με τους οποίους έχει κληθεί να συνεργαστεί διαχρονικάΤο 2017 και το 2018, μετά από πρόσκληση, ανέλαβε ως βασικός τεχνικός πιάνου στο 1ος και 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου στο Βίγκο της Ισπανίας. Έχει προσκληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κυπριακή Ραδιοτηλεόραση. Έχει δώσει διάλεξεις για πιάνο και τσέμπαλο σε μέρη όπως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Ακαδημία Μουσικής Τέχνης κ.λπ.

 

 

 

 • Ανδρομάχη Σπυριδάκι

Μουσικολόγος  και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών.
 Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία  (BA in Social Anthropology) στο London School of Economics and Political Science, University of London και Μουσική (MA in Music) στο Middlesex University, London.   Κατέχει επίσης Πτυχίο Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής στην Κύπρο. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον  εστιάζεται στις κοινωνικές πτυχές της μουσικής, στην φεμινιστική μουσικολογία και στην ιστορία της μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στην παλαιά μουσική

 

 

 

 • Αίγλη Σπυριδάκι

Πήρε το μεταπτυχιακό της στη Σκηνοθεσία Θεάτρου με Ειδίκευση στην Όπερα και το Μιούζικαλ στο East15 του  Πανεπιστημίου του Essex  στην Αγγλία .Συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ως σκηνοθέτης στην όπερα « Cavalleria Rusticana». Έχει σκηνοθετήσει και συγγράψει   τα Μιούζικαλ για νεαρούς θεατές «Γουρουνιάσματα»  «Γουρουνιάσματα 2: Περιπέτεια στο Δάσος»  (Βραβείο Θεάτρου Κύπρου, Καλύτερης Παιδικής/ νεανικής παράστασης),«Γουρουνιάσματα 3»και «Αμάντα ,the musical»  Καθώς επίσης και το έργο «Οι μπλέ ιστορίες της Κόκκινης Καρδιάς» για την παιδική σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με  τον Εύη Γαβριηλίδη ως βοηθός σκηνοθέτης στο Θ.Ο.Κ  και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν στην Αθήνα. Διδάσκει Ερμηνευτική Τραγουδιού και Σκηνική Παρουσία στη Μουσική Ακαδημία  ARTE .

 

 

 Βασιλική Αναστασίου

Η Βασιλική Αναστασίου είναι πτυχιούχος Popular Music Performance (voice) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Music Performance (voice)από το London College of Music και τα δύο με βαθμό άριστα. Έχει λάβει το 2016 «βραβείο Πολιτισμού» από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το 2010 «Silver Medal» από το Worshipful Company of Musicians Λονδίνου.  Το 2010 έλαβε ολική υποτροφία από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε για να ακολουθήσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση. ´Εχει ιδρύσει το Cyprus Voice Centre και την γυναικεία χορωδία Amalgamation. Η πιο πρόσφατη συνεργασία στο θέατρο έγινε στην παραγωγή Ριχάρδος ΙΙΙ (ΘΟΚ) και στον σύγχρονο χορό, σε δύο παραγωγές του προγράμματος Τερψιχόρη. Ως περφορμερ έχει τραγουδήσει στη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Λίβανο, Hong-Kong, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και Ελλάδα.

 

·     

Anita Tomasevich

Η Anita Tomasevic σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Novi Sad, στο Royal Conservatoire Den Hague. Σπούδασε με διάσημους δασκάλους όπως οι Jagor Chugayev (μαθητής του Y. Milstein), Svetlana Bogino (μαθητής του L. Oborin) και Vladimir Orgakov (μαθητής του E. Gilies), Marcel Boudet, Ellen Corver, Yelena Richter, Lazar Berman, Gyorgy Sandor (μαθητής της Bella Bartok) και με τον Stefan Vladar. Εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη ξεκινώντας με το πρώτο της σόλο ρεσιτάλ σε ηλικία 10 ετών. Ακολούθησαν πολλές άλλες συναυλίες σε μερικές από τις μεγαλύτερες αίθουσες στην Ολλανδία, την Ισπανία, το Λονδίνο, την Ιταλία, τη Ρωσία και τη Σερβία. Έχει κερδίσει διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του 1ου βραβείου Citta di Tortona, Ιταλία. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με έργα των Scarlatti, Chopin, Scriabin και Prokofiev. Είναι η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του ‘Avaton Music Festival’ που έχει λάβει διεθνή αναγνώριση.

 

·  

     Ανδριανα Αχιτζανοβα Πεταλά

Είναι μουσικός στον χώρο της παραδοσιακής, παγκόσμιας και σύγχρονης μουσικής σκηνής, ειδικευμένη στο μουσικό όργανο «Νέϋ» και στο τραγούδι. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο όργανο Νεϋ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Παγκόσμιας Μουσικής του University of Fine Arts (Codarts University) στο Ρότερνταμ (Master of Music Performance). καθώς και φωνητικά. Διδάσκει Νέϋ και παραδίδει Σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με τα μουσικά σχήματα Argatia Ensemble και Loxandra Ensemble ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού project Mordana.

 

 

·   

    Ανδρέας Κραβμιάς

Ο Ανδρέας Κραμπιάς γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 2 Ιουλίου 1998. Άρχισε να μελετά μπουζούκι σε ηλικία 7 ετών. Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας έχοντας κύρια όργανα μπουζούκι και ούτι. Τον Ιούλιο του 2016 έπαιξε το “Κοντσέρτο για μαντολίνο σε Ντο μείζονα” του Αντόνιο Βιβάλντι στο μπουζούκι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στη συναυλία “Το πρώτο βήμα” .Το ίδιο κονσέρτο εκτέλεσε και στο “Classic Beat Youth Festival 2” το 2015.Σπούδασε στο  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από  όπου αποφοίτησε με άριστα (9.28) από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με ειδίκευση στο τρίχορδο μπουζούκι. Συμμετέχει, στον ψηφιακό δίσκο “Κύπρος Θαλασσοφίλητη” παίζοντας μπουζούκι και ούτι ,στο δίσκο με τον Γιώργο Νταλάρα. Τον Ιούλιο του 2019 συμμετείχε στο “Festival Juvenil Internacional de Música” στο Μακάο (Κίνα) με επίλεκτο σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2018 ξεκινά το Ξεκινά το Αλάσια τρίο με το οποίο παίζουν το Σεπτέμβριο του 2019 στο φεστιβάλ “Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα” στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και στο Β πρόγραμμα ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Το 2021 κυκλοφόρησε τον ψηφιακό δίσκο ‘ΙΣΚΙΟΣ’ σε ανεξάρτητη παραγωγή του ‘Burek duo’. Με το ίδιο ντουέτο έχει παίξει στο Gothenburg folk festival καθώς και σε διάφορες συναυλίες σε Σουηδία και Κύπρο.  Το  2020 φοίτησε στο τμήμα World music του Högskolan för scen och musik, με το πρόγραμμα Erasmus+, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με καθηγητή στο ούτι τον Ahmad Al Khatib,και έπειτα  χειμερινό εξάμηνο του 2022 ξεκίνησε ξανά σαν προπτυχιακός φοιτητής με ειδίκευση στο αραβικό ούτι. Τον Αύγουστο του 2022 συμμετείχε με το σύνολο Jawa manla & friends  στο Grachten festival στο Άμστερνταμ. Είναι μέλος της Gothenburg alternative orchestra με την οποία έπαιξε σε συναυλίες στη Σουηδία και την Εσθονία.

 

Follow Us
Opening Hours

Mon-Fri: 8 AM – 5 PM

Address

Μουσική Ακαδημία ARTE
Αναστασίου Λεβέντη 34–36
Λευκωσία 1097
Κύπρος